Свят

В Русия постлаха червен килим за Ким Чен Ун, очаква се да има среща с Путин

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пристигна в Русия. Вчера той отпътува с бронирания си влак от Пхенян. Очаква се Ким да се срещне с руския президент Владимир Путин. Предполагаше се, че срещата ще се състои във Владивосток, но говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че след влизането в страната влакът на Ким се е насочил на север, след като е пресякъл река Раздолна, отдалечавайки се от Владивосток. Областният управител Олег Кожемяко публикува видеоклип, на който се вижда как Ким пристига в Хасан през нощта. Там той слиза на гарата, където домакините са постлали голям червен килим. Ким участва в среща с министъра на природните ресурси и околната среда на Русия Александър Козлов.

Посещението на другаря Ким Чен Ун в Русия вече е знак, че тези добри взаимоотношения ще продължат. Не само на ниво държавни глави, но и на ниво работни групи, на ниво различни комисии. Е, и най-важното, на нивото на онези бизнес и икономически връзки, които са приятелски, които винаги са свързвали нашите страни.

Олег Кожемяко, областен управител на Приморския край

Лидерът на Северна Корея е придружаван от висши членове на партията и високопоставени представители на оръжейната индустрия, както и от министъра на външните работи на страната. Северна Корея открито подкрепя Москва във войната ѝ с Украйна, като доставката на оръжия се обсъжда от месеци.