Спорт

Бурно посрещане за германските баскетболисти след спечелената първа световна титла

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Germanybasketball Youtube Снимка: Youtube

Баскетболистите от националния отбор на Германия получиха геройско посрещане при завръщането в родината си след спечелването на първата световна титла в историята. С това феновете на бундестима ще се надяват на подобно представяне и на Олимпийските игри в Париж догодина.

Повече от 1000 души приветстваха капитана Денис Шрьодер и останалата част от състава, която завоюва трофея след успех с 83:77 във финала на турнира срещу Сърбия в Манила, Филипините.

„Не очаквах толкова хора да се появят. Това е страхотно. Благодаря за подкрепата. Надявам се много деца и дори по-големи да започнат да играят баскетбол“, заяви избраният за Най-полезен играч на Световното първенство Денис Шрьодер.

Президентът на Германската олимпийска конфедерация Улрих Вайкерт и министърът на вътрешните работи Нанси Фезер, в чийто ресор влиза и спортът, също присъстваха на празненствата във Франкфурт.

„Много съм горда и щастлива. Какъв баскетболен отбор! Заслужават само поздравления. Особено Денис Шрьодер“, каза Фезер и добави: „Сега очакваме с нетърпение Олимпийските игри през следващата година като световни шампиони. Това е просто страхотно. Игрите в Париж предстоят скоро. И тогава отново искам да ви видя тук“, заяви Вайкерт.

Феновете скандираха „без повече футбол“, а Фезер изрази недоволство от ситуацията, при която от Германската футболна федерация обяви уволнението на селекционера Ханзи Флик минути преди баскетболният отбор да стане световен шампион.

 

Още спортни новини вижте във видеото: