Спорт

Ново разочарование: 10 от Черна гора удължиха серията на България без победа

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Bulgariamontenegrojpeg Снимка: БФС

Националният отбор на България допусна трета загуба от началото на квалификациите за Евро 2024. „Лъвовете“ отстъпиха с 1:2 на Черна гора в драматичен мач от група G, игран на стадиона в Подгорица. С този резултат "трикольорите" остават на дъното в групата, като имат само две точки в актива си.

Загубата дойде в добавеното време на двубоя, като българите играха с човек повече малко над 30 минути заради червен картон на Игор Вуячич в 59-ата минута. Преди това домакините откриха в добавеното време на първата част с гол на капитана си Стефан Савич. България стабилизира играта си след почивката, като успя да изравни резултата чрез Преслав Боруков, който беше точен в 79-ата минута. Преди това обаче „трикольорите“ пропуснаха дузпа, която капитанът Кирил Десподов не успя да вкара. В самия край на мача се случи и най-лошото - Стеван Йоветич отбеляза втори гол за Черна гора в продължението на срещата и донесе победата на своя тим.

Така България увеличи серията си без победа на седем срещи. Последният двубой, който националите спечелиха беше на 16 ноември 2022 г. срещу Кипър като гост, а последната победа в официален мач бе тази над Северна Македония на 26 септември миналата година, когато спечелихме с 1:0 в мач от Лигата на нациите. Интересен факт е, че началото на лошата серия в квалификационния цикъл започна именно срещу Черна гора, които ни победиха в първия кръг на пресявките с 1:0 на "Хювефарма Арена".

Още спортни новини вижте във видеото: