В темпото на Кари

Коментатори: Джокович има да си връща на Медведев, очаква ни суперфинал | „В темпото на Кари“, 09.09.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Коментираме най-интересното от света на тениса през изминалата седмица със спортния журналист Николай Драгиев и бившия спортен директор на Българската федерацията по тенис и треньор на подрастващи тенисисти Пресиян Коев.

„Медведев е печелил турнир от Големия шлем, точно US Open. Вчера той изненада по-голямата част от публиката с една много силна игра и победа над Алкарас“, отбеляза Коев.

„Медведев е тенисист, който може да обърка всички сметки. Той самият притежава много от чертите на Джокович – това самочувствие и този инат, способността да акумулира негативната енергия на публиката и да я превръща в нещо конструктивно. Въпреки че мачът не започна изобщо добре за него, в първия сет определено не му вървеше играта, но в един момент, когато си повярва, става много опасен. Ако реши да играе, той има качествата да поднесе всякаква изненада. Мисля, че ни очаква суперфинал между него и Джокович – повторение от 2021 г. Смятам, че Медведев е лек фаворит, защото все пак Джокович е на 36 години и неговата ера отива към своя край. Неговата борба ще е да спечели още един или максимум два турнира от Големия шлем. Джокович е по-комплексен от двамата. Давам 60-40 шанс за победа за Медведев“, прогнозира Драгиев.

„Отдавам предпочитание на Джокович, според мен е фаворит. Той има да си връща и няма да забрави загубата от 2021 г. никога, защото тогава гонеше големи постижения. Той е извънредно мотивиран да покаже на Медведев и на всички останали къде е неговото място“, смята Коев.

Вижте целия разговор във видеото.