Euronews Primetime

Футболни запалянковци: Разпитаха черногорски граждани за кражби от бензиностанции

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 07 06 200320

Сигналът за кражба от бензиностанция в село Добри Дял постъпил тази нощ в полицията в Горна Оряховица. Извършителите се оказали футболни запалянковци от Черна гора, пристигнали у нас с автобус за мача "Лудогорец" - "Сутиеска".

 

В хода на образуваната проверка полицейските служители са установили, че група от черногорски граждани, футболни привърженици са взели от търговския обект на бензиностанцията различни стоки, без да ги заплатят. Общата стойност на отнетите стоки- напитки и хранителни продукти е 910 лева, като тези пари са събрани от лицата е са върнати на управителя на търговския обект.

Йордан Ангелов, прокурор Районна прокуратура - Велико Търново

Днес те бяха разпитвани в полицейското управление в Горна Оряховица. А опитът на екипа ни да разговаря с тях беше посрещнат с агресия.


По случая не е образувано наказателно производство, а на нарушителите са наложени административни глоби, които те заплатили веднага.

 

Тъй като се явява маловажен случай на кражба от НК, беше постановен отказ да се образува досъдебно производство. 

Йордан Ангелов, прокурор Районна прокуратура - Велико Търново

Оказало се, че същият инцидент се случил и на бензиностанция в Търговище,  където автобусът се отбил след мача. Според служители на бензиностанциите, феновете извършили кражбите, били употребили алкохол.