Euronews Primetime

След катастрофата: Таксиметрови шофьори блокираха бул. Черни връх

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Задържаха шофьора, издирван за тежката катастрофа в София снощи. В следобедните часове 35-годишният Георги Семерджиев бил открит на адрес, на който не е регистриран. Мъжът бил открит в „не съвсем адекватно състояние“. Инцидентът, при който две млади жени изгубиха живота си изкара на протест граждани и таксиметрови шофьори, които се организираха във Фейсбук.

Малко след 13:00 часа екип „Кобра“ и служители на СДВР арестуват Георги Семерджиев на адрес в столичният квартал „Лозенец“, близо до мястото на тежката катастрофа, при която загинаха две млади жени.

 

Тестове за наркотици и алкохол чакаме. Ще бъдат назначени необходимите експертизи. Криминално проявен е, това мога да кажа. Имаме няколко лица, които проверяваме. Автомобилът е бил спрян от движение, но е бил управляван с фалшиви номера.

Стойно Цветков – началник на отдел "Разследване" в СДВР

При задържането му мъжът не дал обяснения за тежкия инцидент. Предстои експертиза да установява дали и какви забранени субстанции е употребил мъжът, преди да седне зад волана на автомобила.

 

Бил е сам вкъщи. Предстои претърсване, обиск и изземване, но се чака адвокат. Беше адекватен дотам да ми даде телефона на майка си, която му намери защитник. Той трябва да присъства на претърсването и след това ще бъде откаран в медицинско заведение, за да му вземат проби.

Ясен Тодоров - зам.-директор на Националната следствена служба

Според събраните данни до момента джипът, който мъжът е шофирал се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар колата се e разцепила на две и едната половина ударила смъртоносно двете момичета на 22 и 26 години , които по това време са се движили по тротоара.

 

Както ви е известно, автомобилът не е с неговите табели, защото той е спрян от движение и той, въпреки всичко, си е позволил да кара с други табели.

Стойно Цветков – началник на отдел "Разследване" в СДВР

Задържаният бивш футболист е криминално проявен. Той бил с 47 акта и 49 наказателни постановления. В колата му са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка . Последното му нарушение на пътя било във вторник, часове преди тежката катастрофа.