Спорт

Лудогорец победи Сутиеска с 2:0

От Euronews България Euronews България
Ludogorec

Лудогорец победи Сутиеска с 2:0 в първия си мач от квалификациите в Шампионската лига. Българският тим взе два гола аванс срещу шампиона на Черна гора, възползвайки се от домакинското си предимство в мач №1 между двата тима от първия предварителен кръг на турнира.

През по-голямата част от срещата "орлите" диктуваха темпото на игра и имаха надмощие. Въпреки това домакините хвърлиха доста усилия, докато подпечатат успеха си, който дойде с два късни гола.

В 74-ата минута натискът на Лудогорец все пак даде резултат. След центриране от корнер, вратарят Гилен отклони топката в страничния стълб, но тя стигна до Алекс Сантана, който имаше елементарната задача отблизо да я прати във вратата.

В първата минута на добавеното време Сантана пусна дълъг пас към наказателното поле за Каули Оливейра, който подаде на Матиас Тисера. Аржентинецът от своя страна прати топката за втори път във вратата на Сутиеска и оформи крайното 2:0.

Реваншът между двата тима е в Черна гора следващата седмица на 12 юли.

Ако българите преодолеят съперника си, най-вероятно ще срещнат ирландския Шамрок Роувърс в следващата фаза на турнира, който се наложи с 3:0 в първия мач срещу малтийския Хибърниънс.

Още спортни новини вижте във видеото: