Спорт

Александър Везенков бе официално представен като играч на Сакраменто Кингс

От Euronews България Euronews България
Vezenkovkingspredstavqne Снимка: Twitter

Българският национал Александър Везенков бе официално представен като играч на Сакраменто Кингс. 28-годишният баскетболист ще носи екипа с номер 7. Събитието е историческо за българския баскетбол, тъй като Везенков е едва вторият българин, който ще играе в НБА след Георги Глушков. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон заяви, че е готов да се бори за мястото си сред най-добрите, като отново подчерта факта, че страхотното представяне на Кингс през миналия сезон е имало основна роля около окончателното му решение за трансфера му в НБА.

“Много съм щастлив и развълнуван. Това беше много важно решение в кариерата ми. Благодарен съм на цялата организация за показания интерес през последната година. Това ме прави наистина щастлив, но в същото време не искам да говоря много, а да показвам качествата си на паркета. Щастлив съм, че съм част от печеливш отбор - всички видяха какво направи Сакраменто през миналия сезон. Тук съм, за да помогна на отбора с опита си и с каквото е нужно, за да може тимът да печели мачове и да се представя още по-добре", започна Везенков

 

Той подчерта още, че преди всичко го чака много работа.

 

"Ще продължавам да работя върху играта си. Все още нямах време да тренирам с останалите момчета, но сега ще се фокусирам върху тренировъчния лагер и върху първите мачове. Искам да покажа, че можа да играя с хората, които съм гледал само по телевизията досега. Ще се опитам да се подобрявам във всяка тренировка и всеки мач.", заяви българският национал.

 

Везенков добави, че идването му в НБА е сбъдване на най-голямата му мечта

 

"Идването ми в НБА бе важно решение в кариерата ми. Почувствах, че "Сакраменто" е специален отбор и обстановката  тук е най-добрата за мен, за да започна пътя си. Да съм част от НБА е най-голямата ми мечта. И ето, че вече е сбъдната.", заяви още 28-годишният баскетболист.

 

Договорът на Александър Везенков със Сакраменто е за три години, като родният национал ще прибере 20 млн. долара за този период. "Кралете" стартират участието си в редовния сезон на НБА на 26 октомври с гостуване на Юта Джаз.  Преди това отборът ще изиграе 5 двубоя, част от предсезонната подготовка, като първият е гостуване на Торонто Раптърс на 9 октомври.