Общество

„Не исках да го убия, а да го нараня“: Обвиненият за смъртта на шофьора остава в ареста

От Euronews България Euronews България
Stefan Dehnev Prilep BGNES (1) Окръжният съд в Бургас остави 46-годишният Стефан Дехнев в ареста. Снимка: БГНЕС

Не исках да го убия, а да го нараня.“

Това каза в своя защита обвиненият в убийство на шофьора, прегазил 6-годишно дете в село Прилеп.

Окръжният съд в Бургас остави 46-годишният Стефан Дехнев в ареста. Той е обвинен в предумишлено убийство на 57- годишния шофьор на товарния автомобил, който беше нападнат в кабината си от разгневена тълпа роми. Дехнев му нанася прободна рана с нож в прасеца и шофьорът умира от кръвозагуба, предаде БГНЕС.

Дехнев, който е съден за кражби и грабежи, беше доведен в бургаския съд с белезници. Преди да влезе в съдебната зала той коментира пред медиите единствено, че съжалява за случилото се.

Съжалявам. Не знаех, че ще стане така“, каза Дехнев. Малко след началото на заседанието служебният му защитник Величка Костова поиска да се запознае с материалите по делото.

След кратка в почивка и възобновяване на заседанието стана ясно, че Дехнев не може да бъде открит на конкретен адрес. От Прокуратурата посочиха, че постоянният му адрес е в сунгурларското село Подвис, а настоящият е в сливенското Градец. Според прокурор Ангел Георгиев обаче той не е пребивавал на нито един от двата адреса.

Днес стана ясно още, че смъртта на шофьора на камиона е настъпила от мозъчно сътресение, а не конкретно от нанесените рани с нож, според версията на защитата. Дехнев не е нанесъл удара на нож с цел да убие шофьора на товарния автомобил, а да го нарани. Няма данни за умисъл, посочи защитата и поиска мярка „домашен арест“ със забрана за напускане пределите на страната.