Общество

Обвиниха служителка на митниците, вкарала у нас бежанка от Ливан с колата си

От Euronews България Euronews България
5.Kapitan Andreevo BGNES Снимка: БГНЕС

54-годишна служителка на Агенция "Митници" е привлечена като обвиняема за незаконното превеждане през ГКПП "Капитан Андреево" от Турция в България на ливанска гражданка, предаде БНР.

От държавното обвинение допълват, че на 29 август, около 00:30 ч., на пункта пристигнал автомобил, управляван от М.А. При проверката му служител на "Гранична полиция" установил, че между предните и задните седалки, под голяма чанта, имало укрита жена с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан.

Установено е, че обвиняемата М.А. е служител на Агенция "Митници", като при превеждането на чуждата гражданка през границата, тя не е била на работа.

Незабавно спрямо митничарката е взета мярка за неотклонение "гаранция", както и мярка за процесуална принуда "забрана за напускане на пределите на България", допълниха от прокуратурата.

За престъплението, в което е обвинена М.А, е предвидено наказание "лишаване от свобода" от три до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.