Политика

ДНСК констатира: Кеят на Ахмед Доган е незаконен

От Euronews България Euronews България
Rosenets Dnsk снимка: БГНЕС

След извършена проверка в края на миналия месец от ДНСК установиха, че е налице основание за премахване на кейовата стена – пристан за лодки и яхти на плажа Росенец, наричан още “летните сараи” на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В констативния акт на агенцията се посочва, още че строежът е извършен от фирма “Хермес Солар” ООД.

Актът обаче може да бъде обжалван, а възражения могат да бъдат подавани до РДНСК-Бургас в седемдневен срок, считано от датата на връчване.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов коментира решението на ДНСК в своя профил във Facebook.

Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме каквото сме обещали.

Гроздан Караджов

Лидерът на "Има такъв народ" - Слави Трифонов, също коментира темата във Facebook. 

Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от “Има такъв народ”, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на “Росенец”. Иначе “ние сме ДПС”, а всички останали са “Промяната”. По делата им ще ги познаете.

Слави Трифонов, лидер на ИТН

Предстои да стане ясно дали решението ще бъде обжалвано или ще се предприемат мерки по събарянето на обекта.