Спорт

Лудогорец започва в Европа: "Орлите" приемат Сутиеска тази вечер в първи мач от квалификациите на ШЛ

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 07 05 151956

Лудогорец стартира европейското си участие през новия сезон. Тази вечер от 20.45 часа българският първенец започва в квалификациите на Шампионската лига. "Орлите" приемат черногорския Сутиеска на стадиона в Разград. Реваншът между двата отбора в Подгорица, Черна гора пък е след седмица - на 12 юли. Лудогорец е сочен за фаворит в тази среща.


До момента в историята си 11-кратният шампион на България няма загуба от черногорски тим, като има три победи от три мача срещу отбори от Черна гора. Българският шампион е отпадал три пъти на първото стъпало в Шампионската лига.


Треньорът Анте Шимунджа беше категоричен, че подготовката за кампанията е протекла добре. Лудогорец"проведе лагер в Австрия и изигра 5 контроли, в които записа 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Лошите новини са, че звездата Кирил Десподов няма да може да изиграе пълни 90 минути срещу Сутиеска, поне по думите на Шимунджа.


Черногорците пристигат у нас като шампиони, но с лоши спомени. През сезон 2017/2018 Сутиеска игра срещу Левски в първия кръг на квалификациите за груповата фаза в Лига Европа и отпадна след 1:3 в София и 0:0 в реванша. През лятото тимът беше подсилен от бившия капитан на Ботев (Враца) - Юлиян Ненов. Срещата ще е първа и за двата тима през сезон 2022/2023.


Още спортни новини вижте във видеото: