България

Четирима загинаха при пожар в дом за стари хора във Варна, възрастна жена е с опасност за живота

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
9388712 Пожар в дом за възрастни хора във Варна. Снимка: БГНЕС

Четирима са загинали в следствие на пожар в дом за стари хора във Варна, разположен близо до болница "Св. Марина", съобщиха от Областна дирекция "Полиция". Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома. Общият капацитет на социалното заведение е 90 души.

 

9388710 Пожар в дом за възрастни хора във Варна. Снимка: БГНЕС

Пламъците тръгнали минути преди 3 часа през нощта. Служители на дома са се опитали да гасят с подръчни средства. В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията. Полицията води разследване. Във всяка от стаите на дома има камери, които разследващите проверяват, за да се установи причината довела до този трагичен инцидент. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура- Варна.

Припомняме, че през ноември миналата година 9 от обитателите на дом за стари хора в село Рояк загинаха сред пламъците, обхванали дома.