Общество

Иван Савов, криминалист: Има връзка между Къро, "брат Галев" и Алексей Петров

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

Убийството на Алексей Петров може да е свързано с връзки от миналото, каза в ефира на Euronews Bulgaria  криминалистът Иван Савов. Той допуска и връзка с убийството на  Красимир Каменов-Къро в ЮАР и смъртта на Ангел Христов. По думите на Савов, извършителите на подобни убийства са известни.



Ето какво още сподели той:

Напълно е възможно да се касае за разчистване на сметки от миналото, защото Алексей Петров в последните години доста е почистил имиджа си – занимаваше се с научна дейност, преподавателска и т.н. Беше доста встрани от прожекторите. Аз съм по-склонен да смятам, че се касае за нещо назад във времето, което е станало причина за настоящото убийство. Но не изключвам и политическа жилка - което, естествено, е в кръга на спекулациите в момента, поради обстоятелството, че все още нищо не е ясно на 100% и няма как да бъдем категорични.

Няма как да не се отбележи връзката между Къро, „брат Галев“ и това убийство. Да не говорим, че назад във времето тези личности са се познавали и са работили заедно.

Политически, Алексей Петров беше един от хората, които подкрепяха създаването на настоящото правителство. Но ми се струва, че това не е толкова сериозно като мотив. По-скоро мотивът трябва да се търси в бизнеса и в неговите връзки в „подземния свят“.

Не е невъзможно да има и други убийства, но не мога да предвидя. В тези среди има много личности, за които ние нищо не знаем.

Българските служби от доста време не поддържат по между си системен контакт, който би трябвало да поддържат. Дори и някоя от службите да е имала някаква информация, тя не е била споделена по съответния ред.

 

Цялото интервю вижте във видеото.