Общество

Празник на военноморските сили: Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в тържествата

От Euronews България Euronews България
Tagarev BGNES Снимка: BGNES архив

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили във Варна. Тържеството ще бъде открито от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще наградят военнослужещи, отличили се с професионално и отговорно изпълнение на служебните си задължения през годината. Във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ ще се състои официалната церемония по връчването на дипломите на студентите от Випуск-2023. 

По повод 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили жителите и гостите на Варна и Бургас ще могат да разгледат кораби и техника на въоръжение във ВМС, съобщиха от Министерството на отбраната. Това може да стане на 12 август от 14:00 до 20:00 ч. на Морските гари във Варна и Бургас, както и на 13 август от 10:30 до 18:00 ч. на Морска гара Варна и от 13:30 до 18:00 ч. на Морска гара Бургас.