Цвят

The Cube: Ще се случи ли боят в клетка между Мъск и Зукърбърг?

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Вече има повече яснота относно дългоочаквания сблъсък между милиардерите и бизнес конкуренти Илон Мъск и Марк Зукърбърг. След месеци взаимно подстрекаване в онлайн пространството, преди няколко дни, в личния си профил в Twitter най-богатият човек на света написа, че двубоят ще бъде излъчван на живо в собствената му социална мрежа. Успя обаче да хвърли съмнения дали някога ще видим този мач в клетка, тъй като „може да му се наложи операция на врата и на горната част на гърба“. Това е и причината, поради която все още не може да се ангажира с дата.

Зукърбърг, за разлика от Мъск, не беше толкова лаконичен. Веднага след туита на Мъск собственикът на Meta написа в новосъздадената си социална мрежа Threads, че е „готов още днес“ за двубой, но все още не бил получил потвърждение. Припомня, че самият той е предложил сблъсъкът да се състои на 26 август, но позиция от страна на Мъск все още няма.

Единственото сигурно към този момент е, че приходите от събитието, оценени на стойност около 330 милиона долара, ще отидат за благотворителност за ветерани. Загатна се и за локацията на мача. В една от многобройните размяна на реплики в социалните мрежи, Мъск предложи седалището на Световната организация по смесени бойни изкуства, базирано в Лас Вегас.

Междувременно много потребители продължават да се питат какъв е смисълът на мача. Мъск отговори на един такъв въпрос, казвайки, че "Това е цивилизована форма на война. Мъжете обичат войната".

Враждата между двамата милиардери започна малко след като Meta пусна конкурентното на Twitter приложение Threads. Тогава Мъск заяви, че е готов за бой в клетка, а Зукърбърг му отговори просто: „изпрати ми локация“.

Предстои да видим как ще продължи сагата между Мъск и Зукърбърг, но по всичко изглежда, че и двамата тренират здраво. 52-годишният собственик на Twitter заяви, че вдига тежести по цял ден, включително по време на работа. Освен това, припомня, че е израснал в Африка, където имал „няколко сериозни сбивания“. 39-годишният Зукърбърг от своя страна е по-обран в показността, но все пак припомня, че тренира редовно бойни изкуства, и дори има спечелени няколко медала от турнири.