Общество

Оставиха зад решетките обвинения за зверството срещу Дебора от Стара Загора

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Съдът остави зад решетките Георги Георгиев, обвинен за нападението над 18 годишната Дебора от Стара Загора. 26-годишният Георги Георгиев е обвинен за посегателство срещу 18-годишната си бивша приятелка. Тя е със счупен нос и множество порезни рани.

Обвинението поиска Георгиев да остане зад решетките. Според прокурора по делото са събрани доказателства за тежко престъпление от общ характер и може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заканите за убийство към пострадалата. Прокуратурата счита Георги Георгиев за лице с висока обществена опасност.

Според защитата на Георгиев пък съдът е предубеден и сме свидетели на „класически пример как не действа добре съдебната система“.


„Изправени сме пред медиен и обществен натиск за задържане на клиента ми на всяка цена“, заяви в съдебната зала защитникът на обвиняемия адв. Петко Кънев. Според него има страх у вещи лица да дадат безпристрастно заключение, за да не бъдат линчувани, а обвинението не може да даде мнение, защото се страхува, посочи в пледоарията си той.

Защитникът на обвиняемия поиска съдията да се абстрахира от общественото недоволство и да постанови определение спрямо личното си убеждение и доказателствата. Според адв. Петко Кънев клиентът му е задържан от нелегитимен състав.

Делото да се върне за разглеждане от безпристрастен съд“, поиска още защитникът на Георги Георгиев.

Според адв. Кънев не е допустимо заради показанията на едно влюбено момиче да се задържа клиентът му, визирайки заканите за убийство към 18-годишната Дебора.

Георги Георгиев заяви, че не бил запознат с обвиненията и отрече да е отправял заплахи. Той поиска мярката му да бъде изменена с по лека, защото малкото му дете очаквало той да се грижи за него.

„Никога не съм се крил и няма да се крия, нито ще преча на разследването“, обеща обвиняемият.