Общество

Двойно убийство край София, има задържан (Обновена)

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер
Policia Lozen Ubiystvo EB (1) Снимка: Euronews Bulgaria

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за извършено двойно убийство в околностите на София. Рано тази сутрин са намерени два трупа в близост до село Лозен – на 18-годишно момиче и на 27-годишен мъж. Младата жена е била обявена за издирване в петък.

Евентуалният извършител е задържан на пътя между Бургас и Айтос. У него е намерен пистолет, с който се предполага, че са извършени престъпленията. Все още няма водеща версия относно причините за убийствта, неофициално се говори за любовен триъгълник и пари.

Зааподозреният за двойното убийство с инициали Ч.Б. е убил друго момиче от селото преди година, съобщава БГНЕС, позовавайки се на информация от прокуратурата. Мъжът е с висяща присъда, а делото било за "непредумишлено убийство". Жертвата тогава също е било младо момиче, открито със следи от душене. Извършителят е пуснат на свобода с мярка за неотклонение "подписка".

Телата на мъжа и жената са изхвърлени в покрайнините на селото, на около 500 м. едно от друго.

Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.


Вижте още във видеото: