Спорт

Слаб "ЦСКА - София" приключи европейското си участие след втора загуба от "Сепси"

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
CSKASOFIASEPSI Facebook Снимка: Фейсбук

ЦСКА - София приключи участието си в европейските клубни турнири след едва втория си мач в Лигата на конференциите. "Армейците" сведоха глави и в реванша срещу носителя на Купата на Румъния "Сепси". ЦСКА-София отстъпи с 0:4 и отпада с общ резултат 0:6. Срещата бе повторен дебют за новия треньор на отбора Нестор Ел Маестро, който замени Саша Илич, освободен след първата среща.

В хода на двубоя "червените" отново не показаха почти нищо в атака. Изключение бяха първите минути, в които играчите на Ел Маестро бяха агресивни и опитаха да притиснат домакините, но без успех. "Сепси" поведе в 19-ата минута, чрез Козмин Матай, който бе точен от дузпа.

Тя бе отсъдена след груба грешка в защитата на българския отбор и нарушение на вратаря Густаво Бусато. След откриващото попадение "Сепси" подходи по-предпазливо и разчиташе на контраатаките от първия блъсък. ЦСКА - София притежаваше топката, но нямаше ясна идея как да се противопостави. "Сепси" пък от своя страна добави още три гола. В 70-ата минута Аганович покачи на 2:0, а в самия край паднаха още два гола. Роланд Варга реализира в 90-ата минута, а в добавеното време Исник Алими се разписа от втора дузпа. Така въпреки милионите, похарчени за селекция, ЦСКА - София остава без победа на румънска земя.