Спорт

"ЦСКА - София", "Левски" и "ЦСКА 1948" ще изиграят вторите си срещи в Лига на конференциите

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
CSKALEVSKICSKA Facebook Снимка: Фейсбук

Тази вечер ЦСКА-София, Лески и ЦСКА1948 ще изиграят вторите си срещи от квалификациите на турнира Лига на конференциите. Вицешампионът на България от миналия сезон гостува на румънския Сепси, а срещата на стадион „Сепси Арена“ стартира в 20:00 часа. „Армейците“ имат тежка задача, след като слабата игра на тима в първия сблъсък с румънците доведе до поражение у дома с 0:2 на стадион „Българска армия“. Загубата се оказа и последният мач на Саша Илич като старши треньор на ЦСКА-София, тъй като сръбският специалист бе освободен от поста. За негов заместник бе назначен Нестор Ел Маестро, който ще направи повторния си дебют тази вечер.

Аут от състава е Амос Юга, за който Ел Маестро разкри, че ще се възстановява между три седмици и един месец. Освен него, с дълготрайни контузии са още Юрген Матай, Брадли Де Нойер, Браян Морено и Бисмарк Чарлс. Нападателят Данило Асприля пък изтърпя наказанието си и се очаква да попадне в сметките за реванша. Тимът пък ще бъде изведен от нов капитан в лицето на защитника Мено Кох.

В същото време и с добър аванс след първия мач в Скопие, Левски приема Шкупи на стадион "Георги Аспарухов". Играчите на Николай Костов изиграха силни 90 минути в северномакедонската столица, въпреки инцидентите преди срещата и неособено доброто състояние на терена, на който се проведе двубоя. Очаква се "Герена" да ври и кипи, след като 26-кратният шампион на България разпродаде почти всички билети за мача. Освен победата в Скопие Левски записа и друг успех миналата седмица. За разлика от останалите ни европейски участници, които отложиха шампионатните си срещите, “сините” изиграха своя мач в efbet Лига и разгромиха с 6:0 у дома Локомотив (София). А сега треньорът Николай Костов призова за уважение и позитивно отношение към предстоящия двубой.

В 21:30 ЦСКА1948 гостува на румънския вицешампион ФКСБ. „Червените“ имат да връщат гол пасив, след като загубиха в дебюта си на европейската сцена преди седмица.  Възпитаниците на Атанас Рибарски допуснаха минимално поражение на Националния стадион „Васил Левски“, но шансовете да отстранят съперника остават.

Още спортни новини вижте във видеото: