Общество

И във Видин - 19-годишен отвлякъл, пребил и остригал косата на приятелката си (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Нов случай на бита и остригана млада жена. Този път във Видин, съобщиха първоначално от полицията в града.  

19-годишен криминално проявен е държал няколко дни против волята ѝ 22-годишната си приятелка. Нанесъл ѝ е побой и е подстригал косата ѝ. Мъжът е арестуван и е започнало разследване. 

Сигналът е подала бабата на 22-годишната пострадала в сряда. Полицията е установила, че младата жена е била отвлечена на 30 юли. Мотивите за престъплението към момента не се съобщават. Според разследващите то е извършено в условията на домашно насилие. Двамата живеели на семейни начала преди време. Пострадалата е била освидетелствана от съдебен лекар, но не се съобщават заключенията му. 

Районният съд във Видин е издал заповед за незабавна защита от домашно насилие срещу 19-годишния Р. Р. още на 10 юли т. г. С нея младежът е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава жертвата си на разстояние по-малко от 100 метра, съобщиха по-късно от прокуратурата.

Въпреки това на 30 юли мъжът е отвлякъл 22-годишната С. С., заключил я в дома си и я държал против волята й повече от две денонощия. Той нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата й с ножица. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата, се посочва още в съобщението.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията. 

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Видин Р. Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителя на престъпленията.