Спорт

Иновация в българския футбол: БФС се насочва към блокчейн и нови технологии, за да привлече фенове

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 07 01 162405

Българският футболен съюз (БФС) обяви, че се насочва към дигитализация в общуването с привържениците. Организацията заяви, че е сключила петгодишен договор с швейцарския доставчик на иновативни технологични решения в сферата на спорта BLOCKSPORT.


До момента основаната през 2019 г. технология  е работила с италианския "Емполи", "Динамо" (Киев), баскетболните "Партизан" и "Арис" и други. По този начин БФС става първата спортна федерация в света, която ще изгради цялостна дигитална екосистема – със специално приложение за запалянковците, фен-токени и NFT-платформа.  Революционната стъпка ще даде опция за използването на всички възможности на блокчейн технологиите и токенизацията в подкрепа на българския футбол и българския спорт като цяло. Това е първият случай, в който всички услуги на дигиталните иновации са взаимносвързани и обединени под една шапка. Според информацията целта е да бъдат разработени дигитални начини запалянковците да бъдат по-ангажирани с националния отбор.


Началото ще бъде дадено с приложение за привърженици, а след това ще се пуснат NFT продукти (оригинални елемeнти - снимки, видео и други цифрови файлове за колекционери), както фен токени на националния отбор, които ще дават възможност на фенове да ползват специални предложения. Ходът на БФС идва в момент на напрежение около организацията и множество критики от страна на запалянковците заради резултатите на националния отбор.


Още спортни новини вижте във видеото: