Общество

Прокуратурата в Стара Загора ускорява разследването на случая с жестоко пострадалото момиче

От Euronews България Euronews България
Prokuratura Logo Nadpis Obvinenie BGNES Снимка: Прокуратура на Република България.

Районна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за пострадало 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен Г.Г., освободен от Областния съд в Стара Загора. Информацията е от пресцентъра на прокуратурата.

От прокуратурата съобщават, че е създаден нов екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство. Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието, съобщават още от държавното обвинение.

Вълна от съпричастност заля социалните мрежи към 18-годишното момиче, което беше пребито и нарязано с макетно ножче. Случаят е от Стара Загора, а нападателят е на свобода. За нападението беше арестуван приятелят на пострадалатаВече се организират и протести - в града пред Съдебната палата, и в столицата. И двата са насрочени за понеделник вечер.

В социалните мрежи беше подета и инициатива за финансова и материална подкрепа за пълното възстановяване на пострадалата. Министърът на правосъдието Атанас Славов призова органите на реда за пълно и обективно разследване на случая с малтретираното момиче, а прокуратурата в Стара Загора спешно поиска допълнителна съдебномедицинска експертиза.