Свят

Нови обвинения: Тръмп е опитал да изтрие запис от камера по делото за секретните материали

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

45-ят президент на Съединените щати Доналд Тръмп е изправен пред обвинения, че той и помощниците му са помолили служител да изтрие записите от камерите в имението му във Флорида, за да попречат на разследването за неправомерно притежание на класифицирани документи.

Обвиненията са отправени в актуализиран обвинителен акт на голямото жури. Репортерът на Асошиейтед прес Ерик Тъкър заяви, че допълнителните обвинения за възпрепятстване и умишлено задържане на информация за националната отбрана накланят везните на правосъдието към обвинения.

 

Тръмп е обвинен, че е помолил свой колега да изтрие записите от видеокамерите в комплекса. Проблем за Министерството на правосъдието не е само наличието на класифицирани документи. Големият проблем са усилията на обвиняемия да скрие тези документи от разследващите.

Ерик Търнър - репортер на Асошиейтед пресс

Говорител на Тръмп отхвърли новите обвинения като "нищо повече от продължаващ отчаян и неуспешен опит" от страна на администрацията на президента Байдън "да тормози президента Тръмп и хората около него" и да повлияе на президентската надпревара през 2024 г.