Добро Утро, Европа

Джулай Морнинг: С песни и танци на морския бряг

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
July Morning Снимка: Ани Михайлова / Евронюз България

Стотици хора посрещнаха първият юлски изгрев на плаж Вая в Иракли. По традиция първите лъчи изгряха под звуците на рок изпълнения и емблематичната песен „Джулай Морнинг“. На плажа в Иракли имаше хора от различни краища на страната, дошли специално за изгрева.

 

Първият юлски изгрев традиционно бе посрещнат с много настроение, музика и танци по цялото Черноморие. Стотици се стекоха край пясъчната ивица като и тази година Джулай морнинг бе предшестван от организация на концерти по цялата, които започнаха още преди залез. Как премина вечерта и подробности от едно от знаковите кътчета у нас Иракли, сега ще ни каже нашият кореспондент Елена Танева.

И тази година изгревът бе съпътстван с хитовото парче „Джулай морнинг” на легендарната Юрая Хийп и стотици погледи вперени в изгряващото слънце.

 

Свидетели сме на една традиция, която е наистина от времето на хипитата вкарана тук в България, а сега стана като традиционен празник. Защото всъщност и в самата вътрешност на страната има на много места. Преди това беше само по плажовете, знаеш, и до морския бряг.

Дичо

12-часовият джулайският маратон започна с рок сцена на бургаския бряг  на плажа за меломаните, с танци и много настроение настроение. А изгревът точно в 5часа и 33 минути бе пленителен за очакващите го.

Анкета:
1.     Много е красив, може би заради това че небето не е много чисто и има облаци и е страхотен.  
2.     Уникално е, уникално е и ние сме от поколението което израстна с Бийтълс с хипи идеята и е много вълнуващо да сме с нашата дъщеря, която за нея всичко това е история
3.     Ние сме от град Елена, тук сме на Иракли защото на това място идваме от близо 50 години, тук сме пораснали на това място, много ни харесва, много е екзотично
4.     Юлското утро си е юлско утро, въпреки че сме посрещнали много изгреви на морето. И какво да ви кажа, просто настроението е чудесно, слънчевата пътека е чудесна.
 
Освен патрулиращите служители на реда, безсънна нощ изкараха и дежурещи спасители, които бдяха през цялата вечер. Съвременният култ към слънцето тази година мина безаварийно и спокойно. А край морския бряг денят започна с обичайното почистване на пясъчната ивица, която вече очаква своите посетители.