Европа

Путин определи като терористичен акт взрива на Кримския мост

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Президентът на Русия Владимир Путин определи като терористичен акт случилото се на Кримския мост и разпореди да се засилят мерките за сигурност. Той допълни, че от Москва ще отговори на атаката, при която загинаха мъж и жена, а дъщеря им пък беше ранена. Взривът затвори моста за повече от шест часа.

 

Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка, тъй като Кримският мост отдавна не се използва за военен транспорт. То е и жестоко, тъй като са ранени и убити невинни цивилни граждани. Разбира се, ще има отговор от страна на Русия. Министерството на отбраната подготвя съответните предложения.

Владимир Путин - президент на Русия

Украинските официални лица не пожелаха да поемат отговорност, както и при предишни удари. Но в изявление, което изглеждаше като мълчаливо признание, говорителят на Службата за сигурност на Украйна Артьом Дегтяренко заяви, че неговата агенция ще разкрие подробности за това как е бил организиран "взривът", след като Украйна победи във войната. Нападението беше вторият голям удар по моста от октомври насам, когато камион бомба взриви две от секциите му.