Спорт

Крумовград - Лудогорец 3:1: Шампионите от Разград с шокираща загуба на старта на сезона в Efbet лига

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (3)

Шампионът "Лудогорец" загуби шокиращо на старта на сезона в Ефбет лига, след като допусна поражение с 1:3 от новака "Крумовград". Двубоят се игра на базата на "Ботев" (Пловдив) в Коматево и беше белязан от слабо представяне на тима от Разград. С три точни удара "Крумовград" успя да стигне до три гола, като се възползва от много грешки на "Лудогорец".

Божидар Кацаров откри за "Крумовград" с шестата минута, а в 17-ата се разписа Александър Колев. "Лудогорец" върна едно попадение в края на първата част, когато Доминик Янков вкара с удар отдалеч. В 68-ата минута обаче Мартин Сораков се отбеляза на празна врата след много груба грешка на стража на шампионите Симон Слуга.

Силен мач направи вратарят на "Крумовград" Янко Георгиев, който се отчете с девет спасявания. Домакинът на двубоя отправи четири точни удара и с три от тях стигна до гол. Загубата е втора за "Лудогорец" в рамките на няколко дни, след като тимът отстъпи срещу Балкани в квалификациите на Шампионската лига. В сряда следващата седмица шампионите посрещат първенеца на Косово в мач-реванш в евротурнирите.

И трите гола на "Крумовград" паднаха след груби грешки в защитата на зелените. При първият Кацаров беше изпуснат след корнер, а след това трима от гостите не се ориентираха при пас в перспектива към Колев. Третото попадение дойде, след като Слуга уцели футболист на домакините, топката отиде в Сораков и той вкара на празна врата.

След паузата "Лудогорец" направи редица пропуски - най-сериозните от Спас Делев и Кирил Десподов.



Още спортни новини вижте във видеото: