Спорт

Младежите ни по волейбол на полуфинал на Световното първенство

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор

Младежкият национален отбор по волейбол на България се класира на полуфинал на световното първенство до 21 г. в Бахрейн. Тимът, воден от Андреа Буратини, победи с 3:0 гейма Полша в мач от група Е на турнира в отделните части (25:17, 35:33, 25:18). Това е втори успех за страната ни във втората групова фаза на първенството, което гарантира класиране в четворката.

Победата е и втора срещу Полша, след като в първата групова фаза България се наложи с 3:2. Най-резултатен за успеха бе Александър Николов с 18 точки. Венислав Антов добави 17, а Георги Татаров завърши с 13 пункта.

Националите вече имат пет победи от пет мача в турнира - три в първата групова фаза и две във втората. Днес от 17:00 часа българско време "лъвовете" играят с Иран.

Класирането на полуфинал на световно първенство е първо за български тим за тази възраст от 2003 г., когато в отбора играят Матей Казийски, Тодор Алексиев и Боян Йорданов. Тогава националите ни спечелиха бронз, а на световното преди две години в тази възраст българският тим остана на шесто място.

Още спортни новини вижте във видеото.