Политика

Александър Симов, БСП: Радев става жертва на двойнственото си поведение

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

Изпразването на военните складове е една от опасностите, защото има нещо необяснимо. Приемаме, че новото управление решава да даде военна помощ на Украйна. Постоянно чувам уверения, че няма да останем без боеприпаси, но същевременно списъкът с помощта не е публичен. Опасенията, че се готви удар срещу Българската армия са оправдани докато не стане ясен списъкът.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Александър Симов, член на националния съвет на БСП.

Никога не сме защитавали позицията за военна помощ, а само за хуманитарна и бежанци. Винаги сме смятали, че нито един патрон за Украйна не трябва да бъде даден. В България интриганстка среда слушам от година и половина, че сме захранвали Украйна с оръжия. Имаме ново управление – да покаже документи, че сме давали пряко оръжие на Украйна.

Не виждам нищо скандално в поведението на Радев при срещата му със Зеленски. Не е вярно, че не казва думата война. Това е част от поредицата лъжи на новото управление, чрез което формират враг, без който не могат да съществуват.

 

Радев става жертва на двойнственото си поведение, което няма как да не избухне в лицето му. В чужбина звучи като евроатлантик, а у нас има друга лексика.

Тези, които ги вкара в политиката той, в момента го изкарват свой основен враг.

Според мен президентът се готви да влезе в политиката, дали ще е скоро, защото ситуацията е такава, че местните избори не са подходящ момент да застанеш и да изградиш политическо лице.

Всички бяхме убедени, че България се нуждае от редовно правителство и това е така. Но сега е абсурдно – ПП казаха, че ГЕРБ са едва ли не Сатана, а ГЕРБ за ПП, че са едва ли не аматьори.

Те сега правят конституционен алъж вериж с Делян Пеевски.

Замяната на Гешев със Сарафов ще се окаже единствената съдебна реформа, не виждам желание нито от ПП, нито от ДБ да навлязат на дълбоко в тази тема.

Вижте цялото интервю във видеото.