Общество

България влезе в световните ранглисти на спортните състезания с дрон

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

А сега нещо необичайно - квалификациите за световните финали на състезанията с дронове в Югоизточна Европа. Кое е най-важното за един пилот? Вижте: 

Състезанията с дронове са спорт, който набира все по-голяма популярност по целия свят, а България не прави изключение. Правим ви съпричастни на състезание, което е част от квалификациите за световните финали на най-голямата федерация за състезания с дронове - Multi GP. 

 

Състезанието е кръг от световната лига Мулти Джипи. За момента това е най-престижната лига в състезанията с дронове. Тази година сме планирали две събития, като в момента се провежда първото.

Златко Радев - организатор

Летателните машини се използват за всичко - от доставки по домовете до военни действия. Най-важното нещо за един състезател е добре подготвеният дрон. Особеното при тези летателни апарати е, че повечето са изработени от собственика си. От ключово значение са минималното тегло и високата максимална скорост.

Всеки един от тези дронове може да достигне скорост от над 200 км/ч.

Събитието в рамките на тази федерация в България е възможност за състезателите да покажат своите умения за управление на летателните средства за време в конкуренция с най-добрите от целия свят. Това е първата стъпка към световните шампионати, в които участват само най-добрите.

 

Ако успеем да запишем добри времена, ще се докажем сред някои от най-добрите пилоти в Америка и Азия, където са повече.

Александър – състезател

Българското знаме се вее вече в световните ранглисти. Ние представяме България в спорт, който не е все още добре познат от българите. 

Младен – състезател

Състезанието по спортно управление на дронове не само показа невероятния талант и хъс на пилотите, но и събра общност, запалена по този вълнуващ спорт. Докато състезателите се подготвят за международния шампионат, на събития като това можем да станем свидетели на най-новите технологии в сферата и най-добрите пилоти на България.