Спорт

Александър Везенков изгледа втори мач на Сакраменто от Лятната лига на НБА

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Vezenkov Снимка: АП, архив.

След като избра номера, с който ще играе с екипа на Сакраменто най-полезният играч в Евролигата Александър Везенков изгледа от първия ред още един мач на Кингс в Лятната лига на НБА. Новото попълнение на “кралете” бе в компанията на насточщите си съотборници Трей Лайлс, Кевин Хъртър и Дейвиън Мичъл, които станаха свидетели на успеха с 80:76 над Атланта Хоукс на старта на турнира в Лас Вегас.

До Везенков пък имаше и шампионско присъствие в лицето на носителя на пръстен от 2016-а Матю Делаведова, който прекара известна част от миналия сезон с екипа на Кингс. В зала “Кокс Павилиън” бе и собственикът на Сакраменто, а също така и шефовете на тима Монте МакНеър и Уес Уилкокс.

Везенков все още не е обявен като официално ново попълнение на тима от Калифорния, но въпреки това той е неотлъчно до отбора и посещава втори пореден мач от Лятната лига. Българският национал обаче няма да се включи в надпреварата и ще го видим в действие чак в предсезонните мачове на Сакраменто през септември и октомври.

Иначе новият тим на спортист №1 на България продължава да трупа победи, като този път с 20 точки за успеха над Атланта се отличи Джордан Форд. Кеслър Едуардс реализира 14 точки, а португалецът Неемиас Кета записа дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби.

 

Още спортни новини вижте във видеото: