Ела в...

Ела в... Албания (Част 1)

От Живко Константинов Живко Константинов Водещ

Страната на орлите притежава непокътнати плажове, планински пейзажи, археологически артефакти, уникални традиции и много вкусна храна.

Албания е била част от Древна Гърция, Римската империя, Средновековна България и Османската империя до първата си декларация за независимост през 1912 година, след което става комунистическа диктатура, преди да се превърне в демократична република. Албания става все по-популярна туристическа дестинация. Страната привлича любителите на плажа, кулинарите, които се интересуват от уникалната традиционна кухня, както и тези, които искат да научат повече за историята и богатото културно наследство на Албания.

Непрекъсната брегова линия от 450 км измива западните брегове на Албания и се простира по протежение на Адриатическо и Йонийско море. Крайбрежието на Албания предлага тюркоазен цвят на водата. Перлите на Албанската ривиера като Ксамил, Влора и Саранда, предлагат великолепни плажове, където да прекарате почивката си. В следващите няколко епизода ще видим едни от най-красивите места в Албания. Ще се разходим до древни крепости и замъци, ще видим природни феномени, ще вкусим традиционна храна! Повече гледайте във видеото.

Целия епизод вижте във видеото.