Култура

Елена Сиракова: Предстои излизането на моя нов мини албум, както и нови парчета в „Gypsy Jazz“ стил

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„В новата ми песен „На първия линия“ има кадри от почивки на семейството ми и близките ми хора. Това са кадри от град тип село, в който ходим от почти 10г. Там има плаж, който се шегуваме, че си е само за нас. Опитах се да запечатам тази сладка меланхолия, която ме обвзема като си пусна тази песен. Това са най-прекрасните моменти в моя живот. Изобщо не се е чудил никой дали да ги пуснем или не. В момента, в който песента се оформи в главата ми, просто реших, че това ще е клипът. С тези лета като на кино.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ певицата Елена Сиракова, която представи новата си песен „На първа линия“.

На една наша почивка преди 2 години се роди тази песен. Чаках през тези 2 години за да съберем кадрите, да се наканим да я пуснем. Исках да ѝ дам време да се случи точно такава, каквато си я представям. Исках да ѝ отдам необходимото внимание, защото това е много специална за мен песен. Много откровена и сантиментална.

„Всички тези хаотични и кратки кадри, които виждаме от нашите почивки, имат точно такъв момент, в който им пускам тази песен. Всяка последна вечер, когато сме там си правим един мащабен купон на който колкото се може повече хора изпълняват неща - кой каквото го кефи. И аз, разбира се, пея. И аз тогава изпях нещо, което исках да е специално наше. Исках да направя наш собствен химн и просто това ми хрумна следобед във въпросния ден. Изсвирих си един инструментал на компютъра, който нося. Вечерта песента я имаше. Много е специална за всички нас“, сподели певицата.

Тази песен ще бъде част от моя мини албум, който ще се казва „Дърветата“. Ще бъде мини, защото ми харесва идеята да бъде нещо концентрирано и нещо добре премислено и направено. Да не се разпилявам в правенето на много голям обем от музика. Предстои да излязат и нови песни с новия ми мини-албум.

„Следващите ми песни ще бъдат в gipsy jazz стил. Не искам да пришпорвам нещата и не искам да се обвързвам със срокове за излизането на този нов албум, но предполагам ще се случи скоро“, сподели певицата.

„Много харесвам Поли Генова, много ѝ се възхищавам като човек. С Миро също работихме по новата му песен „Отначало“. Изпълнявам вокали в песента, като участвах и във видеоклипа. Много се радвам, че имам възможността да участвам в новите проекти на такива големи български изпълнители. Има някаква химия помежду ни с Поли Генова явно, написах и новата ѝ песен. Това е вторият текст, който написах за нея всъщност“, каза Сиракова.

Тя обяви, че предстои да изнесе концерт в края на юли в София.

„През август ще бъда по тези места от видеото на новата ми песен. Това лято ще мога да се насладя на морето, но с лични почивки, не по участия. Радвам се, че изглежда, че правя позитивни неща. Просто имам много слънчеви хора около себе си. Искам и аз да съм като тях и вярвам, че това е нещо, което се учи, въпрос на избор е. Опитвам се да го възпитам в себе си“, сподели певицата.

Целия разговор вижте във видеото.