Политика

ПП започва преговори с ДБ и БСП за ново правителство

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9470007 От ПП в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. Снимка: БГНЕС

Националният съвет на "Продължаваме Промяната" реши и даде мандат за започването на преговори за ново правителство на свое заседание в София. Днес ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати относно съставянето на кабинет.

Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната.
Националният съвет предвижда "преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти". От тяхна страна в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

 

При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е формиране на мнозинство от 121 депутати срещу корупцията и задкулисието.

„Продължаваме промяната“

"Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв", коментира Андрей Гюров, председател на парламентарната група.
В понеделник от "Продължаваме Промяната" не отидоха на консултациите при президента Румен Радев. Тяхната среща с държавния глава трябваше да започне в 13:00 ч., но впоследствие стана ясно, че ще бъде отложена под предлога, че гласуват на второ четене актуализацията на бюджета в ресорната парламентарна комисия.