Политика

Христо Иванов към Бойко Борисов: Никой от нас не е поставял под съмнение ротацията

От Euronews България Euronews България

Ротацията е част от целия пакет от уговорките, които имаме. Това е фундаментална част от логиката от изобщо възможността да съществува такова управление и никой от наша страна не я е поставял под съмнение. Никога". Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов в отговор на заявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано, че има уверение от лидерите на коалицията, че ротация в кабинета ще се случи.

Според Христо Иванов това трудно би могло да бъде определено като знак за разведряване на отношенията, но по думите му това, че двете формации успяват да водят разговор е добра новина. Той остава реалист по отношение на съвместното управление, което по думите му ще бъде сложно.

По думите му седемте условия, поставени от ПП-ДБ към ГЕРБ-СДС, представени в петък от "Продължаваме промяната - Демократична България", все още са в сила "не от миналата седмица, а от самото начало на тази конструкция и дискусията по тях продължава“.

"Виждам възможност да говорим по тях и да стигнем до разбирателство, че когато имаме обща законодателна програма, ние заедно трябва да изработваме и гласуваме законопроектите по нея. Когато сме се разбрали преди да стартират процедурите за попълване на регулатори и контролни органи, трябва да си спазваме уговорката", посочи Иванов.