Политика

"Продължаваме промяната" няма да дойдат за консултациите с президента днес

От Euronews България Euronews България
Andrey Gyorov Андрей Гюров, ПП, Снимка: БГНЕС

От парламентарната група на "Продължаваме промяната" заявиха, че техни представители няма да успеят да участват в насрочените за 13 часа днес консултации от президента с представители на формацията.

От президентството потвърдиха информацията с писмо до медиите:

"В президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство, в съответствие с предварително съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде определен друг ден, в който да се проведе отложената днес среща на президента с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“.

Консултациите на държавния глава с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност."

От "Продължаваме Промяната" също изпратиха позицията си до медиите:

"Днес сутринта от Президентсвото беше изпратена покана за участие в консултациите при Президента Румен Радев относно съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

От “Продължаваме Промяната” уведомихме с официално писмо от Андрей Гюров Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет. За вторник (28.06.2022) е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства. Днес предстои Национален съвет на “Продължаваме Промяната”, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори.

В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията в Закона за държавния бюджет в сряда."

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" заяви в Народното събрание, че от партията ще се срещнат с президента в петък, след като той се завърне от Мадрид.