Политика

Кирил Петков към протестиращите срещу Сарафов: Вие сте гарантите, че ще има промяна

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер
Kiril Petkov Protest

„Тук съм днес не като политик само, а и като гражданин. Защото все повече осъзнавам, че гаранцията за промяна са всъщност хората, които застават зад тази промяна. И те не са политиците. Политиците трябва да са тяхното изражение. Но реално вие сте хората, които гарантирате, че ще има промяна в тази държава. Благодаря ви, че сте тук.“

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ на протестиращите пред Съдебната палата срещи избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор.

Според него промяната на Гешев със Сарафов е разочарование, но именно вкарването в Плана за възстановяване на Закона за разследване на главния прокурор е довело до премахването на Иван Гешев.

За нас беше теоретично да се разследва главния прокурор, но за него това не беше теоретично. Това напрежение, което се случи предизвика трусовете от последния месец. Това разместване може да не е това, на което се надявахме, но заедно систематично променихме някой неща. Сарафов влиза, знаейки, че може да бъде разследван. Тези малки промени се случват“, каза Петков.

Той подчерта, че хората в правителството са там с кауза и са готови, ако линиите бъдат преминати, да подадат оставка.

„Те няма да могат да използват нашата енергия, за да продължат съществуващата система“, категоричен е Петков.

 

Повече вижте във видеото: