Спорт

10 от Литва спряха България по пътя към първа победа в квалификациите за Евро 2024

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (4)

Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 при гостуването си на Литва  в двубой от група G на квалификациите за Евро 2024. Над 70 минути българите играха с човек повече, заради директен червен картон на Юстас Ласичкас от домакините, но въпреки това не успяха да пречупят съпротивата на литовците. Така Тимът, воден от Младен Кръстаич, остава без победа в пресявките за шампионата на Стария континент, като това беше първа точка за "трикольорите" след три мача.

Голът на Литва падна след груба грешка при статично положение в 15-ата минута, когато Едвинас Гвирдвайнис беше изпуснат от играчите в бяло и вкара за 1:0. В 17-ата минута обаче Юстас Ласичкас повали Кирил Десподов след контраатака и получи директен червен картон. След този момент Литва се прибра дълбоко в полето си и за българите нямаше много шансове. Все пак в 27-ата минута след корнер, топката беше пратена до границата на наказателното поле, откъдето Марин Петков я изстреля и тя влетя в мрежата за 1:1.

През втората част българите осъществиха натиск, но имаха големи трудности в сгъстените пространства. Тимът така и не създаде чисто положение с изключение на няколко разбърквания и не успя да вземе трите точки.

Така след три мача България е без победа в групата си, като има равенство и две загуби. Литва също е с една точка, но от два изиграни мача. Следващият мач за "лъвовете" е на 20 юни, като тогава приемат състава на Сърбия в Разград.

 

Още спортни новини вижте във видеото: