Политика

Радостин Василев: Виждаме много грозно коалиционно управление, което се подпира на парапета ДПС

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Това, че президентът издаде указ за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев е само завършек на това, което наблюдаваме през последния месец. Всъщност Румен Радев няма особено влияние върху процеса, така че издаването на указ е нещо нормално. Това каза в ефира на Euronews Primetime независимият депутат Радостин Василев.

В крайна сметка тези, които сложиха Иван Гешев на поста главен прокурор, те го и свалиха, коментира още той.

Аз винаги съм бил независим депутат, когато съм членувал в политически партии, защото така съм се чувствал. Не съм сменял партии, аз съм бил партньор на „Продължаваме промяната“, за съжаление те предадоха надеждата на хората, че ще продължат линията, заради която всички гласувахме за тях, каза още Радостин Василев.

В момента виждаме едно много грозно коалиционно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които се подпират на парапета ДПС доста умело и това отвращава хората. Това е най-грозното управление на България през последните 25 години.

Според Радостин Василев ПП-ДБ са се променили след изборите, като са криели от всички свои депутати и от Националния си съвет това, че са се договорили задкулисно с Бойко Борисов. По думите му това е проличало първо в избора на Росен Желязков за председател на Народното събрание, а после за представянето на управленска програма.

В момента масово се назначават заместник-министри на ГЕРБ. Има и министри на ГЕРБ в това правителство. Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева е от кабинета „Габровски“, министърът на отбраната Тодор Тагарев е бил в служебното правителство на Райков, трима зам.-министри са от ГЕРБ, а сега разбрах, че и областните управители не могат да бъдат назначени без одобрението на ГЕРБ.

Радостин Василев беше категоричен, че дори от ПП-ДБ да му бяха предложили да оглави спортно министерство, не би приел и е щял да публикува записите от заседанието на Националния съвет на партията.