Euronews Уикенд

България - Австралия 2:3: Волейболните национали си усложниха задачата в Лигата на нациите

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Българският национален отбор по волейбол направи грешна стъпка в един от "задължителните" мачове в Лигата на нациите. Воденият от Николай Желязков състав отстъпи с 2:3 гейма (25:21, 13:25, 22:25, 25:20, 15:17) срещу последния в класирането Австралия в София.


Дотук австралийците имаха пет загуби от пет мача, като бяха спечелили два гейма. Българският отбор си беше поставил за цел да вземе поне две победи от четирите си срещи в София, за да може да се бори за запазване на мястото си в турнира Задачата изглеждаше изпълнима след успеха срещу Иран, но сега се усложнява.


Тази вечер националите играят със САЩ, а утре с Бразилия. България остава на предпоследното място с една победа и шест точки. Българският отбор имаше силни и слаби моменти в двубоя. Имаше период с много грешки в нападение, а след това сполучи атаката през центъра.


България успя да изравни, като взе четвъртия гейм. Тайбрекът беше много оспорван и равностоен, но австралийците използваха по-добре възможностите си.


Светослав Гоцев стана най-резултатен за българския отбор със 17 точки, а Александър Николов добави 16. За Австралия Лоренцо Поуп записа 20.


Още спортни новини вижте във видеото.