Общество

Бърз коридор: ИСУЛ ще приема пострадали от наводнението в Северозапада

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

ИСУЛ обявява бърз коридор за диагностика и лечение на пациенти от пострадалите от наводненията райони в Северозападна България. Приемът ще става през Спешно отделение на болницата. Повече за организацията, която е създадена в лечебното заведение - в интервюто на Анелия Джамбазка с д-р Петър Герзилов, зам.-директор по медицинската дейност в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

 

Ето какво каза той:

От десетилетия ИСУЛ е референтен център на болниците от Западна България, включително Монтана, Берковица, Видин... Вчера ръководството на болницата взе решение за сформиране на т. нар. бърз коридор за пациенти, нуждаещи се от такава помощ – консултативна, диагностична, лечебна.

„Бързият коридор“ означава, че пациентите не е необходимо да носят със себе си направление за хоспитализация или за консултации. Единствено е необходимо да докажат, че са от засегнатите региони.

Ако бъдат хоспитализирани здравно неосигурени граждани, това евентуално ще бъде за сметка на самата болница, но никога не е отказана спешна и неотложна помощ на неосигурените пациенти.

Повече вижте във видеото.