Общество

Проведоха нов протест пред кино „Одеон“ срещу филм от София Прайд

От Euronews България Euronews България

Нов протест пред кино "Одеон" се проведе снощи, причината и този път прожекцията на филм от София Прайд филм фест.

Става въпрос за филм „Синият кафтан” коопродукция на Франция, Мароко, Белгия, Дания на Мариам Тузани. В ролите: Любна Азабал, Салех Бакри, Аюб Мисюи.

Филмът разказва за Халим и Мина, които управляват традиционен магазин за кафтан в една от най-старите медини в Мароко. За да могат да се справят с взискателните клиенти, те наемат талантлив младеж за чирак. Постепенно Мина осъзнава колко много съпругът ѝ е развълнуван от неговото присъствие.

Заради протестите киното беше заключено отвътре, и никой не можеше да влезе или излезе. Протестиращите този път не носеха фланелки на "Възраждане". 

Действията на „Възраждане“ продължават да излизат извън контрол и противоречат на всички хуманни, демократични и държавнически принципи. Написаха в реакция  от ПП-ДБ. От коалицията обявиха, че ще направят предложение за промени в дейността на Народното събрание, които регулират реда в залата. Ще продължим да защитаваме човешките права и свобода с всички възможни позволени средства - се казва още в позицията им.