Политика

Георги Пирински: Приказките за нова коалиция са несъстоятелни

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Това, което предстои, са предсрочни избори. Хипотезата е, че може би ще бъдат към 25 септември. Всички тези приказки за нова коалиция са несъстоятелни. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ бившият председател на Народното събрание Георги Пирински.


Става дума за аритметика, за едни или други гласувания, в които се получава мнозинство между съвършено различни компоненти на този сбор. Как си представяте, че в тази атмосфера, в този парламент, след всичко, което наблюдавахме (не само през последната седмица), ще има конструктивен диалог, обединение между програма за управление, каквато досега нямаше, и т.н.? Не е ли ясно, че за да бъде едно Народно събрание инвестирано с доверието на избирателите, трябва да се мине през избори, попита бившият председател на парламента.


Какво стана през тези 6 месеца? Първо, едно разочарование от заявката на „Продължаваме промяната“ – нито законодателство беше предложено (такова, каквото да стартира една истинска промяна), нито изпълнителната власт показа, че е способна наистина на решителни действия, а не само на закани, обобщи Пирински.


Цялото интервю вижте във видеото.