Спорт

Станислав Генчев е новият треньор на Ботев (Пловдив)

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Stanislav Genchev BGNES Снимка: БГНЕС, архив.

Станислав Генчев официално е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), обявиха от клубa. Специалистът застава начело на "канарчетата", след като през настоящия сезон водеше столичния Локомотив. В щаба на Генчев влизат помощник-треньорът Живко Миланов и треньорът на вратарите Йордан Господинов. На по-късен етап ще бъдат обявени и останалите членове на треньорския състав.

Специалистът ще бъде представен официално пред медиите и феновете преди първата тренировка на "жълто-черните" за следващия сезон, която ще бъде на 14-ти юни на стадион "Христо Ботев".

Богатата футболна кариера на 42-годишния специалист преминава през множество отбори в България и чужбина, записвайки над 420 мача, както и седем за Националния ни тим. Треньорската кариера на Станислав Генчев стартира в Етър (Велико Търново), където в продължение на няколко сезона е като старши треньор, както и помощник-треньор. През 2019 година преминава в отбора на Лудогорец. В продължение на четири сезона Генчев е част от "орлите", като в определени моменти е начело на разградчани, а с негово участие те записват серия от титли и силни изяви в Европа.

 

Още спортни новини вижте във видеото: