Политика

Румен Радев: Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме

От Euronews България Euronews България

Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и разговори. Това каза президентът Румен Радев в Анкара, където присъства на встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде БГНЕС. Няма експертни кабинети. Да, съставен е от експерти, но политическата отговорност и ръководство ще бъдат от партиите, които застават зад това правителство, уточни той.

 И много скоро ще проличи според мен коя партия каква доминация има в съответните министерства. Всеки има право да протестира, но не искам да засягам тази тема сега, за нея ще говорим много скоро в България, коментира Радев протестите пред президентството.

Президентът коментира и посещението си в Турция, като каза, че югоизточната ни съседка е най-големият икономически партньор извън ЕС. След посещението ми в Истанбул сключихме споразумение и получаваме достъп до всички турски терминали за втечнен газ, с резервиран капацитет от 1,5 млрд. на година. В близките дни трябва да открием разширението на КПП "Капитан Андреево. Предстои подписване на меморандум за втора жп линия между Елхово и Одрин. Проектира се и отсечка между Лесово и АМ "Марица", за да се раздели огромният поток от ТИР-ове и влакове на две. Пешеходен мост при Резово също ще бъде изграден. Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото, коментира Радев.