Икономика

Финансистът Любомир Дацов: Пари ще има за всички социални плащания

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Пари ще има за всички плащания в държавата, основно за социалните, но средствата ще бъдат точно фиксирани. Така финансистът и бивш зам.-министър Любомир Дацов коментира пред Euronews Bulgaria внесеното от служебния кабинет предложение за „удължаване на удължаването“ на бюджета за тази година.

Проблемът продължава да е във вътрешните разходи – в разходите за пенсии, капиталовите разходи, енергийните помощ и пр., посочи финансистът.

„Нямаш хоризонт. Бюджетът е политически акт и тогава, когато няма перспектива накъде отиваш, няма развитие, не се стига до посока“, допълни Дацов. По думите му в момента служебната власт подготвя 3-годишната пролетна прогноза, свързана с финансовата рамка на страната.

„От тази ситуация трябва да се излезе по някакъв начин. Не знам дали е възможно да се състави правителство. Най-малко цинизмът, който лъха от тези записи, е неприемлив“, каза Дацов по повод финансово-политическата криза, в която се намираме и пуснатите от Радостин Василев записи от заседание на „Продължаваме промяната“.

Много по-приемлив вариант да се отиде на избори, паднали маски и едни изкривени лица стоят на терена“, смята Любомир Дацов.

Целия разговор вижте във видеото.