Спорт

Григор Димитров стартира с убедителна победа участието си на "Ролан Гарос"

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Grigor Dimitrov BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Григор Димитров се класира за втория кръг на "Ролан Гарос" след успех с 6:0, 6:3, 6:2 срещу Тимофей Скатов. Българинът нямаше проблем срещу квалификанта от Казахстан, който е 147-и в световната ранглиста.

Той спечели с лекота първия сет само за 20 минути, като не загуби нито един гейм. Във втория Димитров допусна пробив още в началото, но го върна веднага. В четвъртия гейм той проби още веднъж, а след това затвори сета. В началото на третия и двамата печелеха подаванията си, но при 2:2 Димитров се възползва от грешките на опонента си и стигна до пробив. Скатов продължи да бърка, а Димитров нямаше проблеми до края на мача.

Във втория кръг българинът ще срещне финландеца Емил Руусувуори, който отстрани Грегоар Барер след петсетов оспорван двубой. Голямата изненада на деня пък беше отпадането на Даниил Медведев. Руснакът, който е втори в световната ранглиста, отсътпи с 6:7 (5), 7:6 (6), 6:2, 3:6, 4:6 на Тиаго Сейбот Уайлд. Квалификантът от Бразилия е 172-и в световната ранглиста и постигна най-голямата победа в кариерата си, който определи успеха си като сбъдната мечта след края на мача. Медведев влезе като един от фаворитите на "Ролан Гарос", след като стана шампион на турнира от сериите "Мастърс" в Рим.

 

Още спортни новини вижте във видеото: