Политика

Гълъб Донев: Някой се опитва да вземе държавата на концесия

От Euronews България Euronews България

Размразяването на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на редовно правителство е изключително важно за българските граждани. Това каза пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев. Необходимо е да се излезе от тази ледникова епоха, защото ние непрекъснато влизаме от скандал в скандал, коментира още той.

 

Силно се надявам да има редовен кабинет. Това, което излезе от тези записи е един политически цинизъм. Можем да се пошегуваме, че може да бъде обрисуван с алабализми, но всъщност показва уродливи намерения за взимане на държавата на концесия.

По думите на Гълъб Донев службите за сигурност не принадлежат на служебното правителство или на президента, а са български служби. МВР е системата, която гарантира сигурността в държавата, а не е стоп палката, с която ще спреш гонката със своя опонент в политическата надпревара, каза още той.

Служебното правителство ще предложи на Народното събрание следващата седмица удължаване на Бюджет 2022. Финансите на държавата са стабилни, увери премиерът.