Култура

Дичо: Ще направя юбилеен концерт на 30-ти ноември в София

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Слушам всякаква музика и смесвам това, което правя в песните ми. Сега е период на разцъфване, любовен е и ми се стори нормално да направя такава песен, която е съвсем различна от предишните. Това сподели в студиото на „Добро утро, Европа“ певецът Дичо. Танцьорите, които участват в новото му парче „И след съня“ са Васил и Таня, които са републиканските ни шампиони по салса за миналата година.

Винаги има танци в сюжета на песните ми, но тук е много красиво. Песента съм си я свирил, дойде ми на мен като идея. Но я написа Жана Живкова, с която не бях работил досега, повечето от красивите неща тя ги е написала. Песента е за отношенията между мъжа и жената, за това мъжа да обръща внимание на жената, а не когато се прибере от работа да падне и да заспи. На повечето хора това им е ежедневието за съжаление.

Моите деца вече са големи, но майката е орлицата, тя ги гледа децата, аз не съм чул кога плачат даже. Тази песен не е чак някакъв подарък за жена ми, но нещо малко от сърце, да има малко любовни ноти, признава изпълнителят.

 

Искам да направя юбилеен концерт на 30-ти ноември в София. Ще бъде в event центъра на Пиротска 5. Там снимах и клипа, красиво място. Ще има място за над 1000 човека. Билетите ще ги пуснем за продажба от юни. Ставам на половин век, време е за по-голям концерт. Ще поканя и всички приятели, с които съм свирил във времето. Акага, Део, Лео, Играта, Поли Генова. Ще има хора и от Д2. Няма да визирам много тях, имам и 30 нови песни след тях, така че ще е интересно за хората. Ще има 8-9 парчета, които не са представяни, ще направя компилация.

Голямата страст на изпълнителя, когато не е на сцената, е готвенето. Той признава, че готви с голямо удоволствие за семейството си и дори тази сутрин ги е зарадвал с палачинки. Няма обаче време да снима кулинарните шедьоври. Имам време само за музика и деца. Тези двете неща съм оставил в момента в живота си, каза Дичо.

Цялото интервю гледайте във видеото.