Политика

Кирил Петков: Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство

От Euronews България Euronews България
Kiril Petkov BGNES Снимка: БГНЕС архив

Наблюдаваме координация на проруските сили в България. Това заяви в парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, цитиран от БГНЕС по повод записите, които бившия депутат на „Продължаваме промяната“ Радостин Василев излъчи по време на брифинг. Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство, категоричен беше Петков.

Според Петков от формацията продължават да са ма мнението, че първите 9 месеца премиер трябва да е акад. Николай Денков, а вторите девет - Мария Габриел. "Правителство, което остава да действа през целия срок. Оставаме в тази позиция. Това е единствената работеща формула. Не е коалиция, защото си нямаме доверие и затова минаваме през тази сложна система на ротация", настоя съпредседателят на ПП.

Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген е главната причина за тази атака. Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат вчера в 22:00 ч, само че ДАНС няма правомощия за това”, кoментира още Кирил Петков.